Home / Blogs en vlogs
Geluksmomenten faciliteren

Mats10 januari 2020 - Aantal reacties: 0

Als outsider merk ik een hoge mate van risicomijdend gedrag in de zorg. Mijn hoofdpersoon heeft zijn goede en slechte momenten, met een grote focus op de slechte momenten. Logisch, want die doen pijn om te zien en je wilt hem de moeilijke momenten besparen. Dit leidt tot risicomijdend gedrag. Een leuk uitje wordt toch maar afgeblazen, want de hoofdpersoon zou het misschien niet aan kunnen, of daarna moe zijn. Nieuwe activiteiten worden toch maar niet uitgeprobeerd want de kans is aanwezig dat het mis zou kunnen gaan.

Lees verder

Vlog Jan

Jan18 december 2019 - Aantal reacties: 0

Bekijk de vlog:  

Lees verder

Afstudeeropdracht

Whitley en Jytte13 december 2019 - Aantal reacties: 0

Wij zijn Whitley en Jytte en wij hebben onze afstudeeropdracht uitgevoerd bij Waves/CHALLENGE!. Via de vacaturebank vanuit de Hogeschool van Amsterdam zijn wij hier terecht gekomen en door middel van Klaartje Klaver (CCE) zijn wij samen gestart aan het onderzoek. Binnen CHALLENGE! kregen wij de mogelijkheid om zelf te bedenken wat wij wilden gaan onderzoeken voor onze afstudeeropdracht. Het onderwerp waarnaar wij onderzoek hebben gedaan is, hoe kijken mensen naar personen met ernstige/matige verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag en wat voor invloed dit heeft op de manier van handelen met deze mensen.

Lees verder

Kennismaken

Brechtje26 september 2019 - Aantal reacties: 0

Een natte grijze dag in september. Ik stap uit de bus in Utrecht, op weg naar mijn eerste bijeenkomst van het WAVE project. Nieuwsgierig, dat is wat ik ben. Nieuwsgierig naar de outsiders die deelnemen, nieuwsgierig naar de bijeenkomst, nieuwsgierig wat ik er van ga vinden. Het idee is tenslotte dat ik de komende 2 jaar als arts voor verstandelijk gehandicapten in opleiding, ook wel AIOS AVG genoemd, deel neem aan dit onderzoek. Zou mijn deelname echt van toegevoegde waarde zijn zoals de onderzoekers beweren? Wat volgt zijn 4 enerverende uren.

Lees verder

Insider/outsider?!

Annemiek Onstenk04 juli 2019 - Aantal reacties: 1

Ben je zwart of bruin in een overwegend wit land, homo/lesbisch of transgender, chronisch ziek of zwakbegaafd, dan kan outsider betekenen dat je anders bent of zelfs afwijkend, in ieder geval niet ‘normaal’ (dat wil zeggen vergeleken met de meeste mensen en dominante groep). Je zou er niet bij horen, marginaal zijn of een buitenstaander. Als tegenwicht tegen discriminatie, vooroordelen, uitsluiting of zelfs geweld, kozen emancipatiegroepen hun stereotypering soms als geuzennaam, zoals Sister Outsider in de jaren 70 door zwarte lesbische vrouwen en het Flikkerfront door mannelijke homoseksuelen.

Lees verder

Afstudeeronderzoek WAVE

Michelle, Marijn en Patricia26 juni 2019 - Aantal reacties: 0

Afgelopen tijd zijn wij, Michelle, Marijn en Patricia , 4e-jaars SPH-studenten op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) bezig geweest met een afstudeeronderzoek onder de paraplu van WAVE. Het onderzoek betrof de samenwerking tussen de CoP van WAVE en de HAN. Uit ons vooronderzoek kwam naar voren dat de samenwerking formeel bestond. Er kwam echter ook naar voren dat deze nog geen concrete vorm en invulling had gekregen. Wij zijn toen gaan onderzoeken wat er voor nodig was om dit wel te bereiken door middel van deskresearch en praktijkonderzoek in de vorm van interviews.

Lees verder

Mats

Mats
Aantal blogs: 1
toon blogs

Jan

Jan
Aantal blogs: 1
toon blogs

Brechtje

Brechtje
Aantal blogs: 1
toon blogs

Whitley en Jytte

Whitley en Jytte
Aantal blogs: 1
toon blogs

Annemiek Onstenk

Annemiek Onstenk
Aantal blogs: 1
toon blogs

Michelle, Marijn en Patricia

Michelle, Marijn en Patricia
Aantal blogs: 1
toon blogs