Home / Nieuws en blogs
Blog Klaartje - mail aan outsider en insiders

Blog Klaartje - mail aan outsider en insidersKlaartje Klaver23 juli 2020 - Aantal reacties: 1

Hoi Nynke, Nicole en Nout, Ik vond ons gesprek vorige week erg verhelderend! En ik vind het superinteressant wat er nu gebeurt in de afstemming rond WAVE. Ik zie echt een confrontatie tussen verschillende werelden, de (muzikanten-)wereld van Nout en de zorgwereld! En de bijbehorende communicatie-mores! Dus dat wil ik even met jullie delen… Herkennen jullie het, hoe kijken jullie hiernaar? Aan de ene kant zie ik dat Nout lichtelijk gefrustreerd raakte omdat hij maar geen toegang krijgt tot wat hij wil, zoals de familie van H.

Lees verder

Nieuws - WAVE in tijden van Corona

Nieuws - WAVE in tijden van CoronaWAVE26 juni 2020 - Aantal reacties: 0

In de tijd van de corona-maatregelen waren de deuren van de zorglocaties gesloten voor de outsider-onderzoekers. Toch hebben wij vanuit WAVE op verschillende manieren contact proberen te houden met de hoofdpersonen en de mensen erom heen. Dat begon met het opstellen van een lijst met meer dan 25 mogelijkheden voor contact op afstand. Bekijk deze 25 ideeën van de outsider-onderzoekers hier.  

Lees verder

Nieuws - Artikel over WAVE in KLIK: Buitenstaanders helpen zorg te verbeteren

Nieuws - Artikel over WAVE in KLIK: Buitenstaanders helpen zorg te verbeterenWAVE22 juni 2020 - Aantal reacties: 0

In KLIK, het vakblad voor de verstandelijk gehandicaptenzorg, is in editie 05/2020 een uitgebreid artikel over WAVE verschenen: Buitenstaanders helpen zorg te verbeteren "In het onderzoeksproject Wave doen onder meer een drummer, een ex-politieman en een journalist onderzoek naar de zorg in verschillende zorgorganisaties. Ze zijn gekoppeld aan een persoon met een ernstige of matige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag, en zijn of haar begeleiders en familie.

Lees verder

Nieuws - Startbijeenkomst Klankbordgroep

Nieuws - Startbijeenkomst KlankbordgroepWAVE12 mei 2020 - Aantal reacties: 0

De eerste klankbordgroep bijeenkomst heeft op 7 mei jl. online plaats gevonden. Daarbij hebben wij als hoofdonderzoekers enkele eerste bevindingen gedeeld, om deze vervolgens vanuit de invalshoeken van de aanwezigen te doordenken. Daarnaast hebben we vier vragen voorgelegd: Wat is de verhouding van hoofdonderzoeker - outsider-onderzoeker?Welke verantwoordelijkheid hebben wij aan de ene kant naar het onderzoekstraject/ naar de uitkomsten toe die we willen bereiken, en wat is aan de andere kant onze verantwoordelijkheid naar outsider-onderzoekers toe?Hoe werkt Community of Practice? Hoe stimuleer je dat?Hoe gaan wij om met verloop in de casuistiek?Het was een interessante en geconcentreerde bijeenkomst met veel feed back.

Lees verder

Blog Sanneke - Uitwisselbijeenkomst

Blog Sanneke - UitwisselbijeenkomstSanneke08 april 2020 - Aantal reacties: 0

Tijdens de eerste uitwisselbijeenkomst vroeg outsider-onderzoeker Sanneke aan het team van begeleiders om op kaartjes te schrijven wat hun persoonlijk kompas was met betrekking tot S., de persoon om wie het gaat in deze casus. “Wat wil je haar graag brengen?” Hieronder twee opbrengsten:   Ook vroeg Sanneke aan de begeleiders wat hen het meeste raakt, in de omgang met S. Hieronder een voorbeeld:

Lees verder

Blog Pepijn - Gedicht 2

Blog Pepijn - Gedicht 2Pepijn05 maart 2020 - Aantal reacties: 0

Sleep ze aan de haren naar het gras Zweef en zwier je ouders mee Druk druk druk en je bent twee   Blijf me horen, zien en voelen! Mama, weet je meer dan zij? Snoezelde die dure meneer maar weer

Lees verder

Blog Pepijn - Gedicht 1

Blog Pepijn - Gedicht 1Pepijn05 maart 2020 - Aantal reacties: 0

Blind in de wind geslagen roep om hulp Trainingspak, ben ik wel normaal? Je verhalen zijn als bomen in een storm Pappa, het is niet hun schuld!   Mamma, ik kan je niet meer zien, ik wil je niet meer horen. Wat deed pappa, wat deed jij? Ga maar naar mijn broer!

Lees verder

Nieuws - Artikel op www.zorgcommunity.com

Nieuws - Artikel op www.zorgcommunity.comWAVE19 februari 2020 - Aantal reacties: 0

Na drie maanden waren de opbrengsten van project WAVE niet zoals vooraf gehoopt. De outsider-onderzoekers toonden zich vooral cognitief en analytisch. Lees hier een artikel van Gustaaf Bos op www.zorgcommunity.com. Project WAVE - is de aanpak te analytisch?

Lees verder

WAVE

WAVE
Aantal blogs: 5
toon blogs

Pepijn

Pepijn
Aantal blogs: 2
toon blogs

Klaartje Klaver

Klaartje Klaver
Aantal blogs: 1
toon blogs

Sanneke

Sanneke
Aantal blogs: 1
toon blogs

Mats

Mats
Aantal blogs: 1
toon blogs

Jan

Jan
Aantal blogs: 1
toon blogs

Brechtje

Brechtje
Aantal blogs: 1
toon blogs

Whitley en Jytte

Whitley en Jytte
Aantal blogs: 1
toon blogs

Annemiek Onstenk

Annemiek Onstenk
Aantal blogs: 1
toon blogs

Michelle, Marijn en Patricia

Michelle, Marijn en Patricia
Aantal blogs: 1
toon blogs

Inschrijven nieuwsbrief