Home / Het Project / Aanpak

Aanpak

Onderzoeksproject WAVE als samenwerkingsverband

Project WAVE was een samenwerkingsverband (2019 - 2022) dat werd geïnitieerd vanuit CCE i.s.m. onderzoekers van VUmc Metamedica en de Universiteit voor Humanistiek. Maar er waren véél meer meer organisaties en mensen bij betrokken:

  • Zorgaanbieders voor mensen met een verstandelijke beperking en verschillende experts en organisaties waren betrokken bij de totstandkoming van het project en betrokken bij de uitvoering daarvan.
  • Experts die werken op het snijvlak van de doelgroep en de zorg, en op het gebied van kwalitatief, participatief onderzoek, veranderkunde en recht vormden een klankbordgroep.
  • Verschillende onderwijsinstellingen leverden een bijdrage aan dit project door middel van een samenwerking met studenten. Dit waren de Verpleegkunde en Social Work-opleidingen van Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Utrecht, HAN, Hogeschool Rotterdam en de AVG-opleiding van Erasmus Universiteit. Daarnaast werden MBO-, HBO- en WO-studenten betrokken via de zes betrokken zorgaanbieders. Zij hebben in het kader van stages en gastlessen samenwerkingsverbanden met verschillende opleidingen in hun regio.
  • Mensen met een ernstige of matige verstandelijke beperking en verwanten waren betrokken via zorgaanbieders, KansPlus en via persoonlijke netwerken van de projectleden. Het doel was om in ons samenwerkingsverband een veelheid aan kennis, ervaring en expertise uit verschillende domeinen samen te brengen.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief