Home / Het project / Aanpak / Deelnemers samenwerkingsverband

Aanpak

Deelnemers samenwerkingsverband

Het samenwerkingsverband is geïnitieerd vanuit CCE i.s.m. met onderzoekers van VUmc Metamedica en de Universiteit voor Humanistiek.

Zorgaanbieders voor mensen met een verstandelijke beperking en verschillende experts en organisaties waren betrokken bij de totstandkoming van het project en zijn nu betrokken bij de uitvoering daarvan.

Experts die werken op het snijvlak van de doelgroep en de zorg, en op het gebied van kwalitatief, participatief onderzoek, veranderkunde en recht vormen een klankbordgroep.

Verschillende onderwijsinstellingen leveren een bijdrage aan dit project door middel van een samenwerking met studenten. Dit zijn de Verpleegkunde en Social Work-opleidingen van Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Utrecht, HAN, Hogeschool Rotterdam, de AVG-opleiding van Erasmus Universiteit. Daarnaast worden MBO-, HBO- en WO-studenten betrokken via de zes betrokken zorgaanbieders. Zij hebben in het kader van stages en gastlessen samenwerkingsverbanden met verschillende opleidingen in hun regio.

Mensen met een ernstige of matige verstandelijke beperking en verwanten zijn betrokken via zorgaanbieders, KansPlus en via persoonlijke netwerken van de projectleden. Het doel is om in ons samenwerkingsverband een veelheid aan kennis, ervaring en expertise uit verschillende domeinen samen te brengen.

Inschrijven nieuwsbrief