Begeleiders aan het woord: Blijf bij jezelf in het werk

Sandra Keulders01 mei 2024

Bij de eerste bijeenkomst van de actiegroep ‘Jij als professional’ afgelopen maart werd iedereen gevraagd om zich voor te stellen aan de hand van een voorwerp.  Het voorwerp dat ik toen heb laten zien, is een speldje dat ik gekregen heb van mijn jongste zoon. Ik kreeg het op de dag dat hij zijn medaille kreeg voor een belangrijke militaire missie in een oorlogsgebied. Het speldje wordt aan mensen gegeven die een belangrijke steun zijn voor militairen op missie. Graag wil ik voor meer mensen iets betekenen en dit speldje herinnert mij daar steeds aan!

Ik ben Sandra Keulders. Ik werk als persoonlijk begeleider met een ernstig meervoudig beperkte jonge man die in de kalenderleeftijd van mijn eigen zonen is. Met mensen met een verstandelijke beperking heb ik altijd al een klik gehad. Contact maken was voor mij makkelijk en dat was wederzijds. Misschien ligt het eraan dat ik veel geduld heb. Al op mijn zeventiende wilde ik graag in de zorg werken. Toen is dat niet gelukt. Maar na heel veel andere dingen gedaan te hebben, ben ik tien jaar geleden toch nog de zorg ingerold.

Ik ben toen in een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking gaan werken. Daar ben ik intern door de zorgondernemers en cursussen opgeleid. Ik vond het heerlijk werken. Tot dat er nieuwe zorgondernemers kwamen en de visie op zorg veranderde. Ik ben op zoek gegaan naar ander werk en vond een mooie/lieve advertentie waarin een moeder een liefdevol en geduldig persoon zocht voor haar EMB zoon. De klik was er meteen! Dus dit doe ik inmiddels 4 jaar.

In Project Wave heb ik me ingelezen en daarnaast heb ik de bijeenkomst tijdens de pilot beroepsregistratie gehandicaptenzorg gevolgd waar een outsider-onderzoeker over het project vertelde. Zo mooi om op een andere manier naar ons vak te kijken, niet alleen volgens "de regeltjes"! Ik hoop dat er door het project op een andere manier naar de mensen waarvoor wij zorgen wordt gekeken en wij onze werkwijze daarop kunnen/mogen aanpassen.

Mijn collega's zou ik willen adviseren: lees je in in Project Wave. Blijf bij jezelf in je werk. Geniet van de kleine, grappige dingen en de succesjes die je boekt in je werk. Want we hebben zo'n mooi vak!

Sandra Keulders, begeleider cliënt EMB (mei 2024)

1 reactie  

Doortje Kal - 08-05-2024 14:30:04

Mooie blog Sandra! Wel heel verontrustend dat jij je door 'de nieuwe zorgondernemers' op jouw vorige werk kennelijk niet gesteund voelde. Heel jammer/erg voor de bewoners daar...  


Sandra Keulders

Sandra Keulders
Aantal blogs: 1

Inschrijven nieuwsbrief