ACTIEGROEPEN (1/3) Jij als professional - eerste bevindingen

WAVE14 maart 2024

De spits is eraf! Alle drie actiegroepen van ‘Project WAVE - Het Vervolg’ zijn inmiddels voor het eerst bijeengekomen. Begeleiders gingen met elkaar in gesprek en hebben eerste ideeën verzameld. Lees hier deel 1 van de bevindingen: jij als professional.

ACTIEGROEP 1 - JIJ ALS PROFESSIONAL

Waar praten we eigenlijk over als we het hebben over ‘Ik als professional’? Als begeleider wil je jouw werk doen vanuit je hart en écht kunnen aansluiten bij de behoeften van de cliënt. Maar wat betekent dat in praktijk? Hoe doe je dat binnen de mogelijkheden van jouw organisatie en binnen jouw team? Wat heb je daarvoor nodig als begeleider?

Samengevat: eerste ideeën van de actiegroep voor volgende stappen 

  • In het vak van begeleiden gaat het over écht contact maken, écht aansluiten bij de behoeften van de ander - zonder dat het eigen perspectief voorop staat. Hoe kan dat bewustzijn er bij begeleiders zijn/ komen en wat kunnen wij als actiegroep hierin betekenen?
  • Het werk van een begeleider is begeleiden en dat betekent ook tijd nemen voor iemand. Hoe kan de vraag ‘Wat is begeleiden?’ centraal gesteld worden? Hoe voorkom je dat de structuren van een organisatie in de hoofden van begeleiders kruipen? Hoe zorg er als collega’s, team, organisatie voor dat we niet stoppen ons te vragen: ‘Waarom doen we dit zo?’.
  • Als begeleider doe je het niet alleen. Wat hebben teams en organisaties nodig, zodat je als begeleider niet alleen staat? 

Wil je ook aan deze actiegroep deelnemen?

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je deelnemen aan deze actiegroep? Stuur dan een mailtje naar projectwave.hetvervolg@bpsw.nl

De volgende bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 23 april (09:00 – 10:30) via een Teams-meeting. Hierbij bespreken we met elkaar hoe we vanuit een inspiratiebijeenkomst andere begeleiders en organisatie mee kunnen nemen om vanuit een andere mindset naar de zorg naar de zorg te kijken.

0 reacties  

WAVE

WAVE
Aantal blogs: 63

Inschrijven nieuwsbrief