NIEUWS - Begeleiders over 'Het Vervolg' (2)

WAVE18 september 2023

"Ik heb 27 jaar ervaring als begeleider in de gehandicaptenzorg en ben sinds kort werkzaam als teamleider. Als persoonlijk begeleider was ik betrokken bij Project WAVE rondom de hoofdpersoon Casper en outsider-onderzoeker Mark. Deze periode is zeer waardevol geweest voor het team en voor mijn eigen professionaliteit. Het belangrijkste wat ik van outsider-onderzoeker Mark heb meegekregen is de oprechte verwondering die hij had richting Casper, maar ook zeker richting het team. We nemen ons werk vaak voor lief, terwijl stil kunnen staan bij hoe bijzonder het werk is, is ook van groot belang. Blijf je verwonderen."

Vanwege deze positieve ervaringen vindt Miranda het een goed initiatief dat project WAVE een vervolg krijgt. Ze vindt het ook passend dat in de voortzetting meer aandacht is voor de begeleiders in de complexe zorg.

"Ik gun het begeleiders dat ze meer zouden kunnen meekijken en meedenken met elkaar in het werk. De ruimte nemen om verwonderende vragen te blijven stellen aan elkaar om zo je collega te ondersteunen in het werk." Dit zou volgens Miranda binnen eigen teams/organisaties kunnen, maar ook doordat begeleiders meekijken buiten hun organisatie. Daarnaast hoeft dit niet enkel te gaan over complexe zaken, maar zijn ook andere inspirerende zaken belangrijk om te delen.

Kortom: mooi om hier gezamenlijk tijd voor te maken en een passend vervolg eraan te geven. Dat verdient de begeleider en de cliënt in de complexe zorg!

0 reacties  

WAVE

WAVE
Aantal blogs: 51

Inschrijven nieuwsbrief