NIEUWS - WAVE & de pilot 'beroepsregistratie' (BPSW)

WAVE25 september 2023

Wat hebben begeleiders concreet nodig aan kennis en kunde om hun werk goed te kunnen uitvoeren? Hoe kunnen we dit met elkaar gaan organiseren vanuit scholing/training? En hoe kunnen we de kracht van de outsidersblik bewaren?

Dit zijn maar een paar van de vele vragen die we in Project WAVE – Het vervolg  de komende jaren willen onderzoeken, - vanuit de gedachte om mensen in de complexe zorg de allerbeste zorg te bieden. Hiervoor krijgt de Beroepsvereniging van Professional in Sociaal Werk (BPSW) tot 2026 subsidie van het ministerie van VWS. Maar er is nog een ander interessant en belangrijk initiatief van de BPSW:

De Beroepsregistratie begeleiders in de gehandicaptenzorg

Deze pilot start op 6 oktober en begeleiders kunnen zich hiervoor gratis aanmelden. Het bijzondere is dat deze pilot door de begeleiders zelf ontwikkeld wordt. Op de startbijeenkomst  zullen hoofdonderzoeker Gustaaf Bos en outsider-onderzoeker Boris de Leeuw vanuit Project WAVE meer over de 'outsider-blik' vertellen.

Wil je meer weten over deze pilot of wil je je aanmelden? In deze flyer vind je alle nodige informatie. (Door een actieve bijdrage aan Project WAVE – Het Vervolg kun je als begeleider trouwens registratiepunten verdienen voor de beroepsregistratie.)

0 reacties  

WAVE

WAVE
Aantal blogs: 51

Inschrijven nieuwsbrief