NIEUWS - WAVE op het symposium EVB+

WAVE20 maart 2024

In de ochtend, toen de grote ruimte nog leeg en rustig was, stonden twee vrouwen naar de grijze toren van PLEK te kijken. 'Het is wel mooi,' zei de ene vrouw. 'Ja,' antwoordde de ander 'maar ik heb het ook al gezien toen er iets over verteld werd. Dat is toch héél anders, dan snap je veel beter wat het allemaal betekent. En dan kan je het er ook meteen met elkaar over hebben.'

We waren de hele dag met de expositie over WAVE op het EVB+ symposium in Ede aanwezig: voor het eerst op een plek waar niet iedereen vanzelfsprekend het onderzoek kende. Tot nu toe waren we met de expositie alleen langs de zorgorganisaties en opleidingen gereisd die zelf ook deel hadden genomen aan het onderzoek. Hoe zouden de met Project WAVE onbekende bezoekers in Ede op de 4 objecten reageren – te midden van het drukke programma?

's Middags, aan het eind van zijn workshop 'Over mens zijn' liep hoofdonderzoeker Gustaaf Bos samen met de deelnemers naar de grote ruimte waar de expositie opgebouwd stond. In groepjes of alleen gingen ze door de ruimte om naar de objecten te kijken, teksten te lezen en naar de audio opnames luisteren. Sommigen gingen met elkaar in gesprek, anderen zochten Gustaaf met vragen of reacties weer op.

Dat is precies waar de expositie van WAVE over gaat: dat je het gesprek met elkaar aangaat! Het was ook een belangrijk aspect tijdens het onderzoek zelf: niet ophouden met elkaar te praten, ook niet als het moeilijk wordt, - juist dan niet. 

Fijn en een eer om deze dag mee te mogen maken die in het teken stond van mensen met EVB+ en iedereen die hen begeleidt!

(Noot: inmiddels is 'Mens! Complexe zorg door de ogen van buitenstaanders' te zien bij Philadelphia in Amersfoort)

 

 

 

0 reacties  

WAVE

WAVE
Aantal blogs: 63

Inschrijven nieuwsbrief