Nieuws - eindproducten outsider-onderzoekers (Sanneke)

WAVE07 juni 2022

Samen en in verbinding

Net zo als Jan ziet outsider-onderzoeker Sanneke veel personeelswisselingen rondom haar hoofdpersoon Sandra.  Aan het einde van haar onderzoek schrijft Sanneke:

'Je hebt me laten zien wat belangrijk is in een mensenleven. Het begint met respect en acceptatie, een besef van gedeelde menselijkheid. Een basis van rust en veiligheid. Ruimte om te mogen zijn wie je bent. Geprikkeld worden en ontspanning vinden. Lieve mensen om je heen hebben, die je kennen en steun en liefde bieden. Vooral als het moeilijk wordt. Kunnen genieten van de kleine dingen. Ik neem afscheid op een moment dat er wederom veel vertrouwde personen van jou weggaan. Had ik meer voor je kunnen doen?'

Sannekes eindproduct na twee jaar outsider-onderzoeker geweest te zijn, bestaat onder ander uit het  verhalenbundel 'Samen met Sandra' en de poster 'activiteitenthermometer'. De poster is een hulpmiddel voor begeleiders om in situaties waarbij Sandra gespannenheid begint te tonen, niet in de oude en automatische reactie terug te vallen van ‘alleen-maar-escalatie-vermijden’: er zijn zo veel anderen mogelijkheden om iets met elkaar te doen! De verhalen in het verhalenbundel zijn inspiratie voor de begeleiders om op zoek te gaan naar nieuwe ervaringen, die hen én Sandra plezier en ontspanning bieden. 

0 reacties  

WAVE

WAVE
Aantal blogs: 44

Inschrijven nieuwsbrief