NIEUWS - WAVE bij startdag pilot beroepsregistratie

WAVE09 oktober 2023

Op vrijdag 6 oktober jl. was de startdag Pilot Beroepsregistratie Begeleiders in de gehandicaptenzorg te Utrecht. Momenteel hebben zich 330 begeleiders aangemeld voor deze pilot en 100 begeleiders waren aanwezig op deze startdag. Er is nog steeds ruimte om je aan te melden als begeleider voor deze pilot, zie hiervoor Kwaliteitsregister Begeleiders Gehandicaptenzorg | BPSW.

Tijdens deze startdag konden begeleiders al meteen registratiepunten verdienen door het volgen van verschillende workshops. Een van de workshops ging over project WAVE met een verbinding naar Project WAVE- Het Vervolg.

Gustaaf Bos heeft een inleiding gegeven over de oorsprong van het project om vervolgens een specifieke ervaring van een outsider-onderzoeker te horen/zien. Sommige begeleiders hebben de opbrengst van outsider-onderzoeker Boris de Leeuwe gezien en een uitdagende tekenopdracht gehad.

Andere begeleiders hebben de ervaringen/verhalen van outsider-onderzoeker Jan Corsius gehoord vanuit de werkvorm living library (zie foto). Vervolgens is in beide sessies de zorg uitgesproken over de huidige situatie binnen de complexe zorg, maar ook de behoeften om stapsgewijs verbetering in gang te zetten.  

Mooi om met elkaar deze energie vast te kunnen houden en hopelijk op donderdag 2 november a.s. de eerste concrete stappen te kunnen zetten. Een actieve bijdrage aan het vervolg van Project WAVE als begeleiders levert ook weer registratiepunten op - maar bovenal gezamenlijk bouwen aan betere zorg. 

0 reacties  

WAVE

WAVE
Aantal blogs: 63

Inschrijven nieuwsbrief