UITNODIGING: Inspiratiesessie 'Jij als Professional' 7 oktober 2024

WAVE08 juli 2024

ANDERS KIJKEN

7 oktober 2024, 13.30 – 16.30 uur in Utrecht

Hoe kun jij als begeleider er écht zijn voor de persoon met een beperking? Vanuit project WAVE – Het Vervolg organiseren we op maandag 7 oktober a.s. over dit thema een inspiratiesessie in Utrecht. Deze wordt vormgegeven door en voor begeleiders in de gehandicaptenzorg. Natuurlijk zijn andere professionals in de gehandicaptenzorg ook van harte welkom.

Vanuit de actiegroep ‘Jij als professional’ bieden wij deze inspiratiesessie aan. Hierbij gaan we met elkaar in gesprek over wat jij als professional nodig hebt om er meer te kunnen zijn in de ondersteuning van de persoon met een beperking. Dit willen we doen door twee interessante en interactieve sessies te organiseren.

PROGRAMMA

In de eerste sessie neemt outsider-onderzoeker Mark Bouman ons mee in zijn observaties van een zeer gedreven team van begeleiders tijdens Project WAVE. Hierbij heeft hij ervaren dat er verschillende soorten tijd zijn in de zorg. Hij zag een onderscheid tussen doe-, zorg- en zijn-tijd bij de begeleiders. (voor een samenvatting van het traject van Mark zie deze link op de website van het CCE.)

In de tweede sessie zullen begeleiders van Het Houvast, Brenda van Erp en Marion Natrix, ons meenemen in de uitgangspunten van de werkwijze van hun organisatie. Om vooral de vertaling te maken hoe de werkwijze invloed heeft op hun mindset als begeleider. Dit enkel als vertrekpunt om met elkaar in het gesprek te gaan over hoe wat heb jij nodig als begeleider.

AANMELDEN

Wil jij weten wat de verschillende vormen van tijd concreet inhouden of herken je deze vorm van tijd? Hoe ga jij als begeleider om met deze vormen van tijd in jouw werk? Of ben je nieuwsgierig naar hoe collega’s de ondersteuning vormgegeven en wat hen helpt? Heb je mogelijk zelf mooie voorbeelden om andere professionals te inspireren? 
Voel je dan meer dan welkom om je op te geven.

Aanmelden kan tot 31 augustus 2024 via projectwave.hetvervolg@bpsw.nl
Registratiepunten op aanvraag.

0 reacties  

WAVE

WAVE
Aantal blogs: 67

Inschrijven nieuwsbrief